© 2019 Maurice Gulpers | Mauricefoto | foto atelier Maastricht | 06 539 48 113 | info@mauricefoto.com 

bezoekadres: Burgemeester van Oppenstraat 110, 6224 ET Maastricht

  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram

Wij geven samen aan kinderfonds MAMAS

Na iedere opdracht wordt er van de opbrengsten een bedrag overgemaakt naar kinderfonds MAMAS. Op deze manier helpen we samen een zeer kwetsbare groep kinderen.

Kinderfonds MAMAS steunt de MAMAS van Zuid-Afrika; sterke, indrukwekkende vrouwen die opstaan voor kinderen in ernstige armoede. Deze vrouwen organiseren zelf dagelijkse zorg, bescherming, eten, warmte en liefde voor nu al 35.000 kinderen in

33 prachtige projecten!

Kinderfonds MAMAS in een notendop

In Zuid-Afrika zijn het de vrouwen die zorgen voor een beweging van hoop. Daarom steunen wij hén, de MAMAS! De projecten zijn van en door hen! Want alleen wanneer de gemeenschap zélf het initiatief neemt, kan er echt iets veranderen.

Daarbij gaat het om de lange termijn. Want als een kind komt binnenlopen voor een boterham, ‘zitten de MAMAS voor 15 tot 20 jaar aan hem of haar vast’. Zo zien ze dat zelf. Omdat zij bij het kind blijven, totdat hij of zij op eigen benen kan staan.

Kinderfonds MAMAS maakt daarom afspraken met de projecten voor de langere termijn. Zo weten de MAMAS waar ze aan toe zijn en kunnen de kinderen ook volgend jaar en het jaar daarop rekenen op hun steun.

 

Zij bepalen! De MAMAS weten zelf het beste waarmee de kinderen echt geholpen zijn; ons past bescheidenheid. De projecten hebben dan ook grote vrijheid om het geld te besteden binnen hun ruim opgestelde beleid. Tegelijk voert Kinderfonds MAMAS strenge controle op de naleving van bestedingsafspraken en rapportages.

 

Geld komt goed terecht. Kinderfonds MAMAS kent de MAMAS persoonlijk en bezoekt elk project minimaal twee keer per jaar. De organisatie en geldstromen zijn zo ingericht dat we iedere donatie kunnen volgen tot het verandert in een bordje pap, schooluniform of medicijn.

 

Kinderfonds MAMAS kent een minimale ‘organisatie’, met zo min mogelijk bureaucratie en een maximum aan betrokkenheid. De reden dat de MAMAS dagelijks in actie komen, is dat wij de beroemde uitspraak van Nelson Mandela, te weten “Alle kinderen, zijn onze kinderen“, volledig onderschrijven.

Logo-Voor-wit-1.png